Fendt 900 Vario (MT)

Omstandigheden in de landbouw worden steeds uitdagender: van extreme weersomstandigheden tot aan strengere wettelijke richtlijnen. De Fendt 900 Vario met FendtONE, biedt iets dat jouw werk eenvoudiger maakt – zowel op de machine als in de planning op kantoor en tijdens het werk in het veld. De Fendt 900 Vario staat voor unieke flexibiliteit en valt op door zijn lage brandstofverbruik. Met het digitale platform FendtONE kun je de werkzaamheden op de eenvoudigste manier plannen, organiseren en documenteren.

Fendt 900

Veelzijdige trekker

Als populaire allround tractor is de nieuwe 900-generatie zeer veelzijdig. De 900 Vario is niet alleen gebouwd voor zware trek- of aftakas-werkzaamheden zoals bijvoorbeeld zoals zware grondbewerking, maar is ook geschikt voor transport tot 60 km/u. Het lage eigen gewicht van slechts 11,7 ton en het geïntegreerde VarioGrip bandenspanning regelsysteem maken deze trekker uitermate geschikt voor werkzaamheden met lage bodemdruk en hoge trekkracht.

Een doordacht interieur

Als u plaatsneemt in de cabine van de Fendt 900 Vario MT, voelt u zich als Fendt-rijder meteen thuis. Het bedieningsconcept is namelijk gelijk aan dat van alle zelfrijdende Fendt-machines. Bestuurders kunnen dus snel met een machine overweg. Alles kan snel en gemakkelijk worden ingesteld en werktuigen worden op een veilige manier ingezet. Voor uw persoonlijke wensen hebt u de keuze uit drie verschillende stoelen.

Door de lage zichtlijnen, de smalle stijlen en de gunstig geplaatste uitlaat met DOC, dieselpartikelfilter en SCRkatalysator biedt de Fendt-cabine een uitstekend overzicht in alle richtingen. Het glasoppervlak van 6,27 m² biedt u ruim zicht en maakt, in combinatie met de toegepaste materialen, de cabine met een inhoud van 3,06 m³ tot een vriendelijke, lichte werkplek. Bovendien is de cabine ROPS-gecertificeerd.

Voor lange werkdagen biedt de cabine vele opbergmogelijkheden en een 12V-USB-stekker voor het opladen van uw mobiele telefoon en tablet. Voor de bestuurdersstoel hebt u de keuze uit drie varianten. Dankzij de leren bekleding zijn ze gemakkelijk te reinigen. Ook de bijrijdersstoel is met leer bekleed en biedt elke passagier topcomfort. De bijrijdersstoel kan worden omgeklapt en dan als drankenhouder worden gebruikt. Bij te veel zonnestraling wordt de trekkerbestuurder door zonneschermen aan alle kanten beschermd tegen verblinding.

FendtONE

De Fendt 900 Vario beschikt over het nieuwe FendtONE-bestuurdersstation (aan boord) voor meer functionaliteit, aanpasbaarheid en ergonomie.

Met FendtONE kun je perceelgegevens en opdrachten plaats onafhankelijk op een computer of smartphone inplannen en deze data vervolgens naar de machine verzenden. Daarbij is de weergave zowel in de trekker cabine (on-board) als op kantoor of onderweg (off-board) steeds hetzelfde. Zo ondersteunt FendtONE je bij het optimaliseren van al je arbeidsprocessen.

De Fendt spotlights van de Fendt 900 Vario op een rij:

 • FendtONE platform
 • Fendt iD laag toerental concept voor langere levensduur en lager brandstofverbruik
 • Intelligente VarioDrive
 • Motorkapcamera
 • Zelfreinigend luchtfilter
 • Fendt Stability Control
 • Geïntegreerd VarioGrip bandenspanningsregelsysteem
 • Twee hydraulische pompen met een opbrengst van 430 l/min
 • Omkeerinrichting
 • Smart Farming oplossingen

Fendt 900 Vario MT: een compleet nieuw model rupstrekker

De nieuwe rupstrekker Fendt 900 Vario MT is leverbaar in drie vermogens: van 380 pk tot en met 431 pk (volgens ECE-bepaling R120). De Fendt 900 Vario MT- (‘Mobile Trac’-) rupstrekker is bijzonder slagvaardig in de bewerking van grote oppervlakken en onderscheidt zich door zijn unieke rijcomfort op basis van een compleet nieuw, innovatief veringsconcept. Daarbij komen nog de voordelen van de traploze Fendt VarioDrive-aandrijftechnologie.

Fendt 900 MT

Uniek veerconcept voor rupsen

Bij de ontwikkeling van de Fendt 900 Vario MT is sterke verbetering van het rijgedrag op de weg en op het land een belangrijk uitgangspunt geweest. Het nieuwe veringsconcept bestaat uit vier elementen: een luchtgeveerde bestuurdersstoel, tweepunts-cabinevering, de nieuwe primaire vering SmartRide en het herziene loopwerk met ConstantGrip-vering.

De drie middelste looprollen zijn via een pendelende ophanging in het loopwerkframe gemonteerd. Daardoor passen de looprollen zich op de weg en op het land optimaal aan de ondergrond aan. Andere voordelen zijn een gelijkmatige gewichtsverdeling via het totale loopvlak en een maximaal contactoppervlak op het land.

De lengtebalk voor het loopwerk is via een nieuw ontwikkelde vering met het onderstel verbonden. Deze vering is samengesteld uit verschillende componenten:

 • Robuuste schroefveren met geïntegreerde schokdempers
 • Extra hydraulische schokdempers voor demping bij het uitveren
 • Hydraulische schokdempers en veerblokken waarborgen een optimaal veergedrag bij uitveren en begrenzen de veerweg
 • De torsiestaafstabilisator verleent het onderstel zijwaartse stabiliteit.

Daardoor ontstaat een duidelijk langere veerweg van in totaal 260 mm (gemeten aan het voorste leiwiel).

Fendt 900 MT

Rupstrekker met tweepunts-cabinevering

Cabine Fendt 900

De Fendt 900 Vario MT is de eerste conventionele rupstrekker met tweepunts-cabinevering, bestaande uit twee schokdempers met rubberen stootkussen aan de voorkant en schroefveren met geïntegreerde schokdemper aan de achterkant. De gecombineerde vering van onderstel en cabine zorgt ervoor dat de impulsen aanzienlijk minder intensief worden. In de praktijk merkt de bestuurder dit doordat de machine op de weg bij hogere rijsnelheden duidelijk rustiger loopt en in het veld onvermoeibaar door blijft gaan.

Meer weten over de Fendt 900 Vario MT?

Meer weten over de Fendt 900 Vario?

naar overzicht trekkers