Fendt 500 Vario

Fendt 500 Vario

Als je op zoek bent naar een compacte trekker met grote trekkracht in combinatie met een laag eigen gewicht, dan is de Fendt 500 Vario een zeer goede optie. Hij kenmerkt zich naast de grote trekkracht door zijn precisie en enorme zuinigheid in het verbruik. Daarnaast is hij ook nog eens uitgevoerd met dezelfde cabine en dus even comfortabel als de grotere typen. Tijdens het gebruik met voorlader valt hij op door zijn wendbaarheid en overzichtelijkheid door de naar boven doorlopende voorruit. Kortom, deze Fendt 500 Vario is een allround trekker.

De multi-inzetbare trekker

Of het nu om werkzaamheden in de akkerbouw, voor de veredeling of voor graslanden gaat, op de Fendt 500 Vario kan ieder werktuig direct op de ideale aansluiting worden aangesloten. Zijn multi-inzetbaarheid is dus een groot voordeel, want zo kun je met slechts één trekker aan alle eisen van je bedrijf voldoen. Tegenwoordig zijn middelgrote of grote bedrijven aangewezen op trekkers met een hoge belastbaarheid, flexibiliteit, kwaliteit en efficiëntie. Zorg jij ervoor dat jouw bedrijf klaar is voor de toekomst met de Fendt 500 Vario, dé trekker voor alle situaties?

Fendt-500-Vario-2

Altijd overweg met de Fendt 500 Vario

Of je nu rijdt op het veld, de weg of het erf; met de compacte 500 Vario werk je snel, zuinig, flexibel en wendbaar. Met name tijdens het transport komt het snelle en economische rijden tot 50 km/h bij een lager toerental tot zijn recht. Dankzij  de lage gewicht-vermogensverhouding is het  bovendien geen probleem om veel gewicht bij te laden. Vele Fendt Variotronic-functies, zoals de nieuwe spoorgeleiding, programmeerbare afgiftehoeveelheden en de automatische documentatie maken deze trekker tot een populaire allrounder in het machinepark.

Een allrounder die weet wat hij moet doenFendt-500-Vario-3

De Fendt 500 Vario heeft meer aansluitingen dan enige andere trekker in zijn vermogensklasse. In totaal zijn er 22 aansluitpunten aan de voor- en achterkant aangebracht: voor o.a. de hydrauliek, ISOBUS, Power Beyond, voorste en achterste aftakas enz. Dat garandeert veelzijdige toepassingsmogelijkheden en probleemloos aansluiten van alle werktuigen. Door het robuuste halve frame is in totaal een gewicht van 10,5 ton toegestaan, waarvan alleen al 8,5 ton op de achteras. Voor flexibele spoorinstellingen wordt op verzoek op de Fendt 500 Vario een asstomp geleverd.

De trekker voor voorladerwerkzaamheden

De Fendt 500 Vario is bij uitstek de trekker voor voorladerwerkzaamheden: de smalle motorkap  zorgt voor een uitstekende wendbaarheid en een  perfect overzicht. De VisioPlus-cabine met gebogen voorruit breidt het zicht nog verder uit en zorgt voor volledig zicht op de voorlader. Het grote hydraulische vermogen bij lage motortoerentallen zorgt voor snelle hefbewegingen en zeer nauwkeurige bediening van de voorlader. De bediening is optimaal op de rechter armleuning en in de Vario-terminal geïntegreerd.

Hydrauliek voor een grote beweeglijkheid

De Fendt 500 Vario is uitgerust met de moderne loadsensing-technologie met een hydraulisch vermogen  van max. 158 l/min. Maximaal zeven elektro-hydraulisch  dubbelwerkende ventielen mogelijk, vijf aan de achterkant en twee aan de voorkant. Er kan 55 liter  aan hydrauliekolie worden ontnomen en staan de hydraulische afnemers volledig ter beschikking.  Door  het gescheiden transmissie- en hydrauliekoliecircuit  ontstaat geen vervuiling in de transmissieolie. Schone olie houdt ook een nieuwe lekolieopvang in, die in de front- en achterhef is geïntegreerd en waarvan de verzamelde olie weer te gebruiken is.Fendt-500-Vario-4

Er valt nog zoveel veel meer te vertellen over de Fendt 500 Vario. Meer weten? Neem dan contact met ons op!

< naar overzicht trekkers