• Fendt 300 Vario Gen4

  Fendt-300-Vario-1

  Fendt 300 Vario: al 40 jaar een succes

  Wist je dat er sinds 1980 al 140.000 exemplaren verkocht zijn van de Fendt 300? Dat is ook niet zo gek want door zijn veelzijdigheid, kwaliteit, vermogen en waardevastheid past deze trekker op bijna elk bedrijf. De vierde generatie Vario-trekkers, met als nieuw topmodel de 152 pk sterke 314 Vario, is uitgerust met de geheel nieuwe FendtONE-werkplek. Deze verbindt machine en kantoor tot een eenheid.

  Nieuwe technologieën gecombineerd met oude deugden

  Wie eenmaal in de praktijk met een Fendt 300 Vario Gen4 gewerkt heeft, weet hoeveel die kan. Op grasland, bouwland, bij transport of in de publieke dienst: de nieuwe generatie is modulair van opbouw en kan helemaal aan jouw behoeften worden aangepast: de Fendt 300 Vario is de betrouwbare en uiterst waardevaste begeleider bij het aangaan van je dagelijkse uitdagingen.

  Veel innovaties in de nieuwe Fendt 300 Vario

  Ten opzichte van de vorige serie zijn in de nieuwe Fendt 300 Vario in totaal 24 innovaties beschikbaar. 13 daarvan zijn al in de standaarduitvoering van de Power aanwezig. De Profi-uitvoering wordt geleverd met 4 verdere innovaties op het gebied van terminals en infotainment. De uitvoering Profi+ combineert voertuig en kantoor, met alle mogelijkheden op het gebied van telemetrie, spoorgeleiding, machine-aansturing en agronomie.

  FendtONE: intuïtieve bediening

  De serie Fendt 300 Vario is binnen het Fendtprogramma al jaren een succes. De nieuwe generatie presenteert met FendtONE een geheel nieuwe werkplek voor de trekkerbestuurder. Met dit intuïtief werkende bedieningsconcept is de bediening van machines nu voor het eerst gecombineerd met rechtstreekse communicatie met kantoor. Daarmee is de Fendt 300 Vario een absolute pionier op het gebied van ergonomie, aansturing en comfort. Dit totaalconcept wordt aangevuld met het infotainmentpakket 4.1-soundsystem als optie.

  Fendt-300-Vario-6

  De intuïtieve bediening en functionaliteit is tot in de details doordacht. De nieuwe bestuurderswerkplek omvat een 10”-dashboard, een armleuning met multifunctionele joystick en, afhankelijk van de uitvoering, een 12”-terminal. Doordat de armleuning vast aan de stoel bevestigd is, kunnen alle functies comfortabel zonder overbodige bewegingen worden bediend. Als optie is een tweede 12”-terminal leverbaar, die deel uitmaakt van het netwerk en voor de helft in het dak kan schuiven.

  Smart Farming met FendtONE

  De FendtONE bediening maakt Smart Farming bereikbaar. Zo kunnen de gegevens van trekker en werktuig, waarvan de laatste toch al door het gemotoriseerde voertuig uitgelezen en geregistreerd worden, rechtstreeks worden ingevoerd in de administratie. Als gebruiker kun je op die manier je tijd efficiënter en productiever invullen.

  Het Fendt-extravermogen-concept DynamicPerformance (DP)

  De Fendt 314 Vario DP levert een maximaal motorvermogen van 152 pk bij het imposante draaimoment van 650 Nm. Het innovatieve extravermogen-concept DP maakt via vraagafhankelijke aansturing maximaal 10 pk meer vermogen vrij op momenten dat dit vermogen nodig is. Dit is echter afhankelijk van de werkomstandigheden en wordt onafhankelijk van de rijsnelheid aangestuurd. Ook bij aftakas-aangedreven werk in stilstand, bij grondbewerking en bij transport profiteert je. Voordelen: een lichte trekker met meer vermogen en een lager brandstofverbruik per hectare.

  Een perfect koppel: TMS en grenslastregeling 2.0

  Het trekkermanagementsysteem (TMS) regelt de motor en de transmissie zo dat je altijd optimaal rijdt, zonder erbij na te hoeven denken. Je voert de gewenste snelheid in. Daarbij komt nog de automatische grenslastregeling, waarbij de motordrukking bepaald wordt aan de hand van het gevraagde vermogen. Zo draait de motor steeds binnen het optimale toerentalbereik. Indien gewenst kan de grenslastregeling ook handmatig worden ingesteld. De kickdown-modus maakt accelereren mogelijk als bij een personenwagen met automaat.

  Meer weten over de Fendt 300 Vario?

  < naar overzicht trekkers