• Fendt Cargo-voorlader

  De Fendt Cargo-voorlader is ontworpen om op een Fendt trekker gebouwd te worden . Dat zie je aan alles. Hij is na opbouw een geheel met de trekker en beschikt over slimme technieken, waarmee hoge productiviteit kan worden bereikt. Als universeel en perfect afgestemd werktuig vormt hij met Vario-trekkers een ideale eenheid. Alle modellen zijn met het unieke koppelingssysteem ‘Cargo-Lock’ en met parallelgeleiding met Z-constructie uitgerust.

  Een eenheid van kwaliteit en praktische toepasbaarheid

  Uitgangspunt voor alle Fendt-ontwikkelingen vormt de kwaliteit: die moet altijd maximaal zijn. Doorslaggevend bij de ontwikkeling van de Cargo was bovendien dat trekker serie en voorlader een perfecte eenheid moesten vormen. Trekker en werktuig zijn optimaal op elkaar afgestemd, zowel wat betreft technische kenmerken als wat betreft algeheel ontwerp.

  Z-constructie voor de beste parallelgeleiding

  Dat de Cargo perfect op alle Vario-trekkers afgestemd is, blijkt ook uit de mechanische parallelgeleiding, die door de Z-constructie gewaarborgd wordt. Het zicht is uitstekend. De parallelgeleiding zorgt ervoor dat het aangekoppelde werktuig op elke hefhoogte automatisch in dezelfde stand staat. Via de hoekindicator houd je controle over die positie.

  Lange levensduur

  Gebruik van hoogwaardige materialen garandeert een lange levensduur. Aan het lifetime-concept van de nieuwe Fendt Cargo wordt in hoge mate bijgedragen door het gebruik van zeer sterk, fijnkorrelig staal. Dat garandeert naast grote stevigheid ook een laag eigen gewicht. Het Fendt-profiel, dat gelast is met een enkele doorlopende naad, zorgt voor een grote stabiliteit en daardoor een lange levensduur. Ook de groot uitgevoerde bronzen lager punten (met vetkamer) garanderen een lange levensduur en een zeer geringe slijtagegevoeligheid.

  Techniek voor snel aan- en afkoppelen

  Met de nieuwe Fendt Cargo-Lock-vergrendeling gaat aan- en afkoppelen heel gemakkelijk en snel. Je hoeft geen borgpennen meer te plaatsen (wat vaak een lastige klus is), wat aan- en afkoppelen aanzienlijk gemakkelijker maakt. Door een aan de binnenkant van één van de koppeldelen geplaatste indicator kan de bestuurder op elk moment vanuit de cabine de situatie van het vergrendelingssysteem controleren. Bovendien bespaar je extra tijd dankzij de schone multi koppeling bij het aankoppelen van de hydrauliek slangen  Daarmee sluit je namelijk in één keer alle elektrische en hydraulische leidingen aan zonder kans op vervuiling van de leidingen.

  Onderhoud mogelijk bij aangekoppelde voorlader

  Door de speciaal op elkaar afgestemde constructies van voorlader en trekker zijn alle onderhoudswerkzaamheden ook met aangebouwde voorlader mogelijk. Zo is de oliepeilstok bijvoorbeeld prima bereikbaar voor controle. De voorlader is zo ontworpen dat eenvoudig onderhoud en gebruik van de beste materialen een zeer lange levensduur garanderen.

  De slimme Cargo Profi

  De Fendt Cargo Profi, leverbaar voor de voorlader modellen 4X/75, 4X/80, 5X/85 en 5X/90, is het resultaat van het consequent door ontwikkelen van de twee-eenheid trekker/voorlader. De voorlader is uitgerust met speciale meet- en hellingsensoren en een boordcomputer, waarmee verschillende gegevens en instellingen worden geregistreerd en verwerkt. Deze instellingen kunnen via de Vario terminal worden doorgevoerd en ingezien.

  De functies van de Cargo Profi vergemakkelijken het werk door de slimme voorinstellingen. Zo kan de bestuurder de hefhoogte en de kiphoek begrenzen en deze instellingen in het geheugen opslaan. In schuren met een lage doorgang of bij het laden van zeer hoge aanhangers is dat doorslaggevend voor de veiligheid. Met de geheugenfunctie kunnen bij zich herhalende werkzaamheden de opgeslagen posities voor laad arm en werktuig steeds weer worden opgeroepen.

  Meer weten over de Fendt  Cargo-voorlader?

  < naar overzicht trekkers