• Lengerich Voermengwagens

  De basis van elke Lengerich Voermengwagen is duitse grundlichheid. Door de gebruikte materialen en staalsoorten wordt een slijtvaste bakconstructie bereikt waardoor de levensduur van de wagen ongekend lang is .

  Standaard uigevoerd met en overkookring/ bordes voor veilig toevoegen van kleine hoeveelheden en volgen van het mengproces/exacte weeginrichting met groot display/eenvoudige bediening door tuimelschakelaars/robuuste planetaire tandwielkast met oliecontrolle peil naast de wagen/hydraulisch en hand geremde as/optimale kuipvorm en bodem van 20 mm staal 52/gepatenteerde uitloopopeningen / en perfect uitgebalanceerde mengvijzel met instelbare messen en tegenmessen in de kuipwand.

   

  De mengvijzel is gemaakt om te mengen en eventueel te snijden maar wringt het gewas niet.

  Modellen

  Toepassing Model Uitvoering
  Voor mengen en verdelen V MIX PLUS Vertikaalmenger voorlader/shovel belading
  Voor mengen en laden van kuilblokken V-MIX L Vertikaalmenger laden met een laadklep
  Voor mengen snijden en verdelen V-MIX LS Vertikaal menger zelf snijdend en ladend
  Voor laag mengen en lossen V-MIX PLUS T Vertikaal menger met verlaagd chassis
  Voor 2 vijzelwagens met grote inhoud V-MIX PLUS 2S Vertikaalmenger twee vijzels shovel belading

  Door de uitgekiende vorm van de mengkuip en de plaats van de losopening zal de kuip altijd volledig leeg draaien.

  Lengerich LS modellen

  Wagens die kunnen snijden laden mengen en lossen met bediening vanuit de trekker kunnen u dus al het handmatige werk uit handen nemen. Bij het snijden wordt door het dubbel snijmessen systeem en plak van de kuil afgesneden. Hierdoor blijft de kuipwand netjes dicht zodat er minimale kans op broei is. Als de afgesneden hoeveelheid in de wagen is gebracht verteld de weeginrichting u tot op 5 kg nauwkeurig hoeveel u hebt geladen zo kan u het rantsoen exact bepalen. Als de juiste hoeveelheid is bereikt start u de weeginrichting die vaak tijd genoeg heeft om een homogeen mengsel te maken in de tijd dat u de stal in rijdt waardoor gelijk kan worden begonnen met het verdelen van het voer voor het voerhek.

  Deze wagens zij uitgevoerd met een ruim bemeten dwarsafvoerband aan de achterzijde waardoor ook in een U stal alle eetplaatsen kunnen worden gevuld met voer. Door de extra roervleugel aan de mengvijzel wordt het voer gedoceerd aangevoerd op de afvoerband waardoor netjes uitgereden kan worden.

  De modellen die worden geladen door een shovel worden vaak uitgevoerd met doseer openingen waar het gemengde product direct door de mengvijzel wordt uitgedoseerd eventueel uitgebreid met een glijgoot . In veel gevallen kunnen deze doseeropeningen op verzoek worden verplaatst op een voor u gunstigere positie bijvoorbeeld al u werkt met een doodlopende stal een extra opening aan de achterzijde zodat elke eetplaats na het uitdoseren is voorzien van voer.

  Uiteraard hebben wij op deze pagina alleen de hoofdlijnen belicht en zullen wij met plezier in een persoonlijk gesprek alle mogelijkheden en uitvoeringen met u bespreken.