• Fendt 200 V/F/P new gen

  Klaar voor de toekomst met de nieuwe 200 V/F/P

  Fendt-200-VFP-Vario-7-Large2

  In de nieuwe generatie smalspoortrekkers 200 V/F/P Vario introduceert Fendt het intuïtieve bedieningsconcept FendtONE. Daarmee brengt het de eerste smalspoortrekker op de markt met een volledig geïntegreerde terminal. Steeds meer mensen uit sectoren als de wijnbouw, fruitteelt of hopteelt kiezen voor Fendt-smalspoortrekkers met de traploze Fendt Vario-transmissie. De nieuwe technologie die in de Fendt 200 V/F/P Vario wordt toegepast vergroot de nauwkeurigheid en efficiëntie in de praktijk en maakt het gemakkelijker om te voldoen aan documentatieverplichtingen.

  Vijf modellen

  De smalspoortrekkerserie Fendt 200 V/F/P Vario omvat vijf modellen: de Fendt 207 Vario, Fendt 208 Vario, Fendt 209 Vario, Fendt 210 Vario en Fendt 211 Vario. Het vermogen van de serie loopt uiteen van 79 tot 124 pk volgens ECE R120. Alle modellen zijn leverbaar in de uitvoeringen Power, Profi en Profi+ (voorheen ProfiPlus). Het topmodel, de Fendt 211 Vario, kan met behulp van het extravermogen-concept DynamicPerformance een vermogen van maar liefst 124 pk leveren.

  Fendt-200-smalspoortrekker

  AGCO-Power motor

  De driecilinder AGCO Power-motor, met een inhoud van 3,3 liter, is uitgerust met dieseloxidatiekatalysator (DOC), dieselpartikelfilter (DPF) en selectieve katalytische reductie (SCR); daarmee voldoet hij aan de emissienorm Fase V. Bovendien zijn in de motor onderhoudsvrije klepstoters ingebouwd. De elektronisch aangestuurde Visctronic-ventilator draait precies zoveel als nodig is. Daardoor loopt hij stil en wordt brandstof bespaard.

  Meer ruimte en bescherming in de nieuwe Fendt-comfortcabine

  De nieuwe vierstijlencabine van de Fendt 200 V/F/P Vario is ruimer dan die van zijn voorgangers en biedt bovendien meer hoofdruimte. Van de nieuwe cabine kan het filtersysteem bij de fabricage naar beschermingscategorie 4 worden omgezet. In de basisinstelling voldoet het systeem aan alle normen voor een cabine met beschermingscategorie 2. Indien nodig kan het filtersysteem worden omgezet naar beschermingscategorie 4, EU-norm EN15695, met bescherming tegen stof, vloeibare gewasbeschermingsmiddelen en de dampen daarvan. Op die manier voldoet de Fendt 200 V/F/P Vario aan alle eisen voor toepassing in de gewasbescherming en is de trekkerbestuurder beschermd. Is het werk voltooid, dan kan het filtersysteem via de terminal eenvoudig weer worden omgezet.

  FendtONE bedieningsconcept

  Het FendtONE-bedieningsconcept omvat een nieuwe intuïtieve bedieningsconsole opzij in de cabine, met een multifunctionele joystick, een kruishendel en een 12”-terminal die in het dak boven de voorruit geïntegreerd is. Het digitale 10”-dashboard bevindt zich voor aan de stuurkolom. Daarop zijn onder andere de rijsnelheid, het motortoerental en het peil van verschillende vloeistoffen af te lezen. Het digitale dashboard kan worden bediend via een druk-draaiknop op de stuurkolom. Het instellen van machines is gemakkelijker en overzichtelijker geworden.

  Smart Farming met FendtONE

  Smart-framing-FendtONE

  De FendtONE bediening maakt Smart Farming bereikbaar.  Zo kunnen de gegevens van trekker en werktuig, waarvan de laatste toch al door het gemotoriseerde voertuig uitgelezen en geregistreerd worden, rechtstreeks worden ingevoerd in de administratie. Als boer of loonwerker kun je op die manier je tijd efficiënter en productiever invullen.

  Meer weten over de Fendt 200 V/F/P?

  < naar overzicht trekkers