Fendt e100 V Vario

De nieuwe Fendt e100 V Vario staat voor duurzaamheid en compatibiliteit. Met de elektrische aandrijving is dit de eerste tractor in serieproductie, die met geringe geluidsoverlast en emissievrij werkt. Zowel op het gebied van speciale gewassen, in kassen, op bedrijven met een eigen stroomproductie of bij gemeentes is de e100 V Vario ideaal in gebruik. Dankzij het FendtONE-bedieningsconcept en de mogelijkheid om uw bestaande aanbouwapparatuur te blijven gebruiken, is de elektrische tractor een intuïtieve tractor met beproefde functies. Overtuig uzelf en geef samen met ons vorm aan de toekomst van de duurzame landbouw.

Het beste nevenproduct van de Fendt e100 V Vario: pure landlucht.

Genieten van werken in de frisse lucht, zelfs in de plantenkas: de Fendt e100 V Vario heeft geen uitlaatgasemissies en vertoont tijdens het gebruik een lage, in de landbouwtechniek tot nu toe ongeëvenaarde CO2-voetafdruk.

Schittert met goed werk, in plaats van veel lawaai.

Vanwege de lage geluidsemissies ontziet de Fendt e100 V Vario niet alleen de gezondheid, maar kan hij ook in geluidsgevoelige omgevingen zonder problemen gebruikt worden.
Wie eenmaal in de Fendt e100 V Vario investeert, wordt beloond – lage energiekosten en lage onderhoudskosten zijn slechts een paar van de voordelen op de lange termijn.

Accu

De accucapaciteit van 100 kWh komt bij gebruik in het deellastbereik zoals snoeien of vegen overeen met een werktijd van ongeveer 4 tot 7 uur. Dankzij intelligent thermomanagement wordt de accu het hele jaar lang met optimale temperatuur gebruikt.

Bent je opzoek naar een grotere elektrische trekker, met meer pk’s en accucapaciteit?

Bij Holland-Utrecht hebben wij ook de Fendt-e 314 en die heeft 140pk en 360kwh accucapaciteit.
Meer informatie: https://www.fendt-e.nl/

AC-laden

Laden via wisselstroom met max. 22 kW laadvermogen. Het type 2 contactdoos komt overeen met de automobielstandaard, zodat reeds aanwezige of openbare laadinfrastructuren gebruikt kunnen worden.

DC-snelladen

Snelladen via gelijkstroom met max. 80 kW laadvermogen. Zo kan de e100 V Vario in 45 min. van 20 % naar 80 % worden geladen. De CCS-contactdoos komt overeen met de automobielstandaard, zodat reeds aanwezige of openbare laadinfrastructuren gebruikt kunnen worden.

Laadmanagement

In het laadmanagement kunnen laadtimers worden ingesteld. Daarmee is de e100 V Vario op de gewenste tijd klaar voor gebruik en de accu op bedrijfstemperatuur gebracht. Ook kunnen laadlimieten worden ingesteld om de accu te ontzien.

Wijnbouw en fruitteelt

De Fendt e100 V Vario is met zijn vermogen en wendbaarheid perfect geschikt voor de wijnbouw. Met zijn emissievrije aandrijving en de Fendt vario-transmissie is hij niet alleen milieuvriendelijk, maar ook flexibel inzetbaar. Zijn inzetzwaartepunt ligt bij loofwerkzaamheden, bodemverzorging (mulchen), mechanische onderstamverzorging en bij transportwerkzaamheden tijdens de oogst.

Gemeentelijke inzet

In het bijzonder in dicht bevolkte gebieden en grote steden is de hoge luchtbelasting door uitlaatgassen en fijnstof een ernstig gevaar voor de gezondheid van de bevolking. Om deze reden werden milieuzones ingevoerd, die alleen toegankelijk zijn voor voertuigen met een milieuvriendelijke aandrijving. De Fendt e100 V Vario overtreft deze vereisten door zijn emissieloosheid en is zodoende een ideale oplossing voor de gemeentelijke inzet in de stad. De elektrische tractor is bovendien bij uitstek geschikt voor groenonderhoud, voor het maaien van parken en voor de verwijdering van bladeren. Ook in de winterdienst is hij een betrouwbare partner. Met de Fendt e100 V Vario draagt u actief bij aan de milieubescherming en levert een belangrijke bijdrage aan een schone en gezonde stad.

Speciale teelten

De Fendt e100 V Vario is de perfecte tractor voor de inzet in speciale teelten. Als groentebedrijf met vollegrondsgroenteteelt en kas/folietunnel heeft u een betrouwbare en flexibele partner nodig, die voldoet aan uw vereisten. De Fendt e100 V Vario is met zijn batterij-elektrische aandrijving en de Fendt vario-transmissie milieuvriendelijk en efficiënt. Met zijn prestaties en wendbaarheid is hij ideaal geschikt voor de mechanische onkruidbestrijding, die bij speciale teelten van bijzondere betekenis is. De Fendt e100 V Vario is bovendien uitgerust met Smart Farming-technologie, om de efficiëntie en nauwkeurigheid van de werkzaamheden te verhogen.

Meer weten over de Fendt e100V Vario?

< naar overzicht trekkers