Fendt 200 S Vario

De nieuwe generatie Fendt 200 S VarioFendt-200-S-Vario

Wie op zoek is naar een trekker met compacte afmeting en grote wendbaarheid komt al snel uit bij de Fendt 200 S Vario. Het ontwerp van de grote trekkers is nu ook beschikbaar op de compactere Fendt-trekkers. De Fendt 200 S Vario is voorzien van een nieuwe cabine. Standaard wordt deze Fendt voorzien van het intuïtieve bedieningsconcept FendtONE voor nog meer gemak en comfort.

AGCO-Power motor

De driecilinder AGCO Power-motor, met een inhoud van 3,3 liter, is uitgerust dieseloxidatiekatalysator (DOC), dieselpartikelfilter (DPF) en selectieve katalytische reductie (SCR); waarmee hij voldoet aan de emissienorm Fase V. Bovendien zijn in de motor onderhoudsvrije klepstoters ingebouwd. De Visctronic-ventilator wordt elektronisch geregeld op grond van de benodigde koelcapaciteit. Dit vermindert het brandstofverbruik en maakt de motor stiller.

Ruimere comfortcabine in de Fendt 200 S Vario

In vergelijking met zijn voorganger biedt de Fendt 200 S Vario een overzichtelijke en hogere cabineruimte. De nieuwe bedieningsconsole FendtONE met multifunctionele joystick maakt een comfortabele en intuïtieve machinebediening mogelijk. Dit FendtONE-bedieningsconcept omvat een nieuw bedieningselement opzij in de cabine, met een multifunctionele joystick, een kruishendel en optioneel een 12”-terminal.

Overzichtelijke en gemakkelijk instellen van machines

Fendt-200-S-Vario-cabine

Voor aan de stuurkolom bevindt zich het digitale 10”-dashboard. Daarop zijn onder andere de rijsnelheid, het motortoerental en het peil van verschillende vloeistoffen af te lezen. Het digitale dashboard wordt bediend via een druk-draaiknop op de stuurkolom. Het instellen van machines is gemakkelijker en overzichtelijker geworden. Om comfortabel te werken is de Fendt 200 S Vario standaard uitgerust met elektrische ventielen. Zo kan het debiet exact worden geregeld en kunnen gemakkelijk tijdfuncties worden gekozen. De functies kunnen via het digitale 10”-dashboard of via de 12”-terminal overzichtelijk worden ingesteld.

Smart Farming met FendtONE

Smart-framing-FendtONE

De FendtONE bediening maakt Smart Farming bereikbaar.  Zo kunnen de gegevens van trekker en werktuig, waarvan de laatste toch al door het gemotoriseerde voertuig uitgelezen en geregistreerd worden, rechtstreeks worden ingevoerd in de administratie. Als gebruiker kun je op die manier je tijd efficiënter en productiever invullen.

Comfort voor bestuurder en bijrijder

Fendt-200-Vario

Tijdens lange werkdagen en bij extreme weersomstandigheden wordt veel van de trekkerbestuurder gevraagd. In de cabine heb je nu de mogelijkheid om dranken en voeding in een koelvak te bewaren. Op koude dagen wordt het werkcomfort verhoogd door de nieuwe voetruimteverwarming, met een slim verwarmingsconcept met tien blaasmonden in de voetenruimte van de stuurkolom en in het dak van de cabine. Ook aan de bijrijder is gedacht; de bijrijdersstoel is namelijk voorzien van bekleding wat zorgt voor meer zitcomfort.

De Fendt 200 S Vario is als optie met een ontlastingsregeling voor de fronthefinrichting leverbaar. Daarmee kan de bodemdruk via de terminal traploos worden ingesteld. Dit zorgt voor optimale bodemaanpassing en bij maaien op een oneffen ondergrond voor minder verontreiniging van het gewas.

Meer weten over de Fendt 200 S Vario?

< naar overzicht trekkers