Fendt harken

Ben je toe aan een nieuwe of grotere hark?  Informeer dan naar de mogelijkheden van de innovatieve Fendt Former-harken. Met hun uitstekende eigenschappen brengen ze het kwaliteitsvoer schoon en nauwkeurig bij elkaar. De machine is leverbaar in werkbreedten die uiteenlopen van een praktische enkele hark vanaf 3,40 m tot een vierrotorhark met een werkbreedte van 14 m. Met de Fendt Former kun je dus elk oppervlak aan. Deze Fendt harken zijn helemaal ontworpen met het oog op de kwaliteit van het geleverde werk. Met hun lange levensduur en eenvoudige bediening leggen ze een prima zwad weg, klaar om opgepakt te worden. Tegelijkertijd wordt de grasmat ontzien en blijven verontreinigingen door perfecte bodem aanpassing en het jet-effect zelfs op een oneffen ondergrond daar, waar ze behoren te blijven: op het land, en niet in het voer. Fendt-Former-Pro

De Fendt Former harken zijn leverbaar in maar liefst 4 verschillende uitvoeringen:

  • De een rotorhark met zij afleg, getrokken
  • De een rotorhark met zij afleg met transportonderstel
  • De tweerotorhark met midden afleg en transportonderstel
  • De vierrotorhark met midden afleg transportonderstel

De harken zijn, met uitzondering van de getrokken een rotorhark, verkrijgbaar in een instapmodel, een allrounder en een Pro versie.

Een-, twee- of vierrotorhark: elke Fendt Former is zo gemaakt dat je het gewas gemakkelijk bij elkaar brengt. Daarbij word je bij de pro versies ondersteund door slimme details, zoals flexHigh, CamControl, SteerGuard. Zij zorgen ervoor dat de zode  steeds intact blijft waardoor de groei niet word belemmerd, ook op de kopakker. En dankzij de duurzame constructie heeft de machine een lange levensduur.

Een perfect zwad

Fendt-FormerEen perfect zwad komt alleen tot stand door een optimale curvebaan. De speciale vorm van de curvebaan van de Fendt Former zorgt ervoor dat de tanden zich exact naar boven en naar beneden  bewegen. Door de standaard curvebaanverstelling kan het tijdstip waarop het gewas wordt afgelegd, worden ingesteld in overeenkomst met de toestand van het gewas, zodat onder alle omstandigheden een perfect gevormd zwad ontstaat. Daardoor kunnen de machines duidelijk meer gewasmateriaal verwerken. De gesloten constructie beschermt de curvebaan tegen stof en vuil. Door de levenslange smering lopen de rotors bovendien erg rustig en wordt onderhoud tot een minimum beperkt.

Optimale voerkwaliteit dankzij het jet-effect
De rotorophanging buiten het zwaartepunt zorgt ervoor dat bij het uitheffen eerst de voor‑ en dan de achterkant omhoog komt. Bij het laten zakken is de volgorde omgekeerd: eerst daalt de achterkant van de rotor, dan de voorkant. Dit voorkomt dat tanden in de grond kome . Tanden en graszode worden gespaard en het losse gewas raakt niet verontreinigd.

Bekijk hier de video van de Fendt Former.

Meer weten over de Fendt Former?

naar overzicht werktuigen