Fendt 200 Vario V/P/F

Fendt 200 Vario

Fendt 200 Vario V/P/F. Uw partner.
Sinds 2009 stelt Fendt op het gebied van smalspoortrekkers nieuwe normen op het gebied van absolute toptechnologie. Met de Fendt 200 V/F/P Vario-serie ervaart u efficiëntie, productiviteit en veiligheid in combinatie met het beste rijcomfort, in wijn-, fruit- en hopteelt. 3 4 Drie topmodellen De kleinste Fendt – en uw partner voor vele toepassingen. Elk model beschikt over bijzondere kwalificaties: Fendt 200 V Vario De klassieke smalspoortrekker. Hightech met een minimumbreedte (buitenzijde) van 1,07 m. Naar keuze met een brede vooras, voor betere wendbaarheid. Fendt 200 F Vario Vanaf een breedte (buitenzijde) van 1,32 m is de cabine van de Fendt 200 F Vario al 10 cm breder. Fendt 200 P Vario De smalspoortrekker met bredere assen en een grotere hefcapaciteit. Minimumbreedte (buitenzijde) 1,68 m. Met de Fendt Vario hebt u voor elk gebruik de juiste partner, voor de wijnbouw, de fruitteelt, de hopteelt, in de kas, bij de tuin- en landschapsverzorging en in de publieke dienst.  Voor elk gebruik heeft de Fendt Vario een passende oplossing in huis.

Fendt 200 Vario

Fendt Vario = uitzonderlijk rijcomfort.
De traploze Vario-transmissie laat de trekker van 0,02 km/h (20 m per uur) tot de maximumsnelheid van 40 km/h optrekken onder permanente krachtoverbrenging en zonder te schakelen. Dit garandeert een groot rijcomfort en grote besparingsmogelijkheden. Zo werkt u altijd precies met de snelheid die bij uw werkzaamheden past. Zelfs op zeer steile hellingen kunt u traploos vertragen tot stilstand, met behulp van de actieve stilstandregeling veilig blijven staan en ook zonder schokken weer optrekken. Dat spaart de grond en biedt u veiligheid.

Fendt 200 Vario

Laat maar draaien…
De aftakassnelheden stelt u simpel in via een draaiknop: voor de achterste aftakas zijn de snelheden 540,  540E/750 en 1000 t/min beschikbaar (wegaftakas is  optie). De externe bediening op het achterspatbord blijkt daarbij erg praktisch. De aftakassen van de Fendt 200 Vario onderscheiden zich door hun hoge rendement. De kracht wordt namelijk door de Variotransmissie via de doorgaande aandrijfas direct op de aftakasstomp overgebracht. Voor de voorzijde kunt  u kiezen uit een 540E-aftakas (750 t/min bij nominaal toerental) en een aftakas met 1000 t/min. De directe doorgaande aandrijfas van de aftakas staat garant voor een hoog rendement. De reductie vindt direct aan de aftakasstomp plaats.