Fendt Twister

Fendt-TwisterZoek je de perfecte stap tussen de maaier en de zwadhark? Dan is de Fendt Twister precies was je zoekt. Slagkracht, stabiliteit en gewasvriendelijkheid – de Fendt Twister combineert al deze punten op unieke wijze. Je kunt kiezen uit zeven gedragen en drie getrokken modellen. Maar welk model je ook kiest, met de Twister beschik je over een betrouwbare machine om hooi en kuilvoer te produceren.

Stabiele schudder die lang meegaat

Elke Fendt Twister heeft een frame van grote, dikwandige, vierkante buizen. Die zorgen voor een lange levensduur en een grote stabiliteit. Dat effect heeft ook de verbinding tussen de verschillende rotoren via robuuste framescharnieren, speciale flensbussen en bouten van gehard metaal. De centrale midden aandrijving van de Fendt Twister draait in een oliebad en is tegen stof en vuil beschermd. De lagers aan beide zijden zorgen voor de unieke, rustige loop.

Fendt-Twister-1Ook de loopwielen van de rotoren bevatten slimme details, die van de Fendt Twister een efficiënte en doordachte machine maken. De loopwielen zijn zo aangebracht dat de afstand vanaf de bodem tot het laagste punt van de tanden klein is. Dit zorgt ervoor dat de Twister zich prima aan de bodem aanpast en voorkomt verontreiniging van het gewas. Bovendien zijn de velgen van de loopwielen voorzien van antiwikkelplaten. Die houden het gewas weg van de velg.

Degelijk staaltje werk

De tandarmen van de Fendt Twister-schudder zijn gemaakt van dik, verzinkt plat verenstaal. Tandarmen en rotorschotels zijn direct aan elkaar gemonteerd en hebben een extra breed contactoppervlak. Daarmee ontstaat een vorm- en krachtgesloten verbinding. Voor verdere vergroting van stabiliteit en inzetbaarheid zijn de rotorschotels voorzien van een versterkt profiel. Bij bodemoneffenheden kan de tandarm meegeven. Daarbij worden de inwerkende krachten optimaal geabsorbeerd. Zo worden tanden en graszode ontzien. Door de gladde bovenkant van de tandarmen blijft er geen gewas aan hangen.

Bekijk hier de video van de Fendt Twister

Er valt nog veel meer te vertellen over de Fendt Twister. Wil je weten wat de Twister schudder voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact met ons op.

naar overzicht schudders