Fendt Tigo PR VR XR

Met de Fendt Tigo PR, VR en XR heeft de professionele loonwerker, de grote veehouder en het grote landbouwbedrijf keuze genoeg. Er zijn maar liefst 7 uitvoeringen van de Tigo PR, VR en XR opraapwagen verkrijgbaar. Alle professionele uitvoeringen beschikken over een intelligente VarioFill laad- en losautomaat die bestaat uit drie componenten:

– de multifunctionele voorwand
– de 2-traps laadautomaat (altijd de juiste druk)
– de losautomaat Fendt-Tigo-XR

VarioFill zorgt ervoor dat elke m3 van de Fendt Tigo optimaal wordt benut

Tigo opraapwagens zijn stabiel en licht, hebben een grote inhoud hoewel ze compact van bouw zijn, en zijn gemakkelijk te bedienen. Dat maakt ze bij uitstek geschikt voor loonwerkers en grote landbouwbedrijven. Hun grote capaciteit danken de modellen aan de verschuifbare voorwand, die het mogelijk maakt om ook het laadvlak boven de rotor te benutten. Door toepassing van deze unieke technologie kan 6 kuub meer worden geladen dan bij vergelijkbare combiwagens.

De multifunctionele voorwand werkt bij het laden tegelijkertijd als perswand. Daarbij zorgt de traploos aangestuurde VarioFill-laad- en los automaat voor een optimale persdichtheid. Tijdens het lossen beweegt de voorwand naar achteren. Zodra de bodemketting het geladen materiaal naar achteren schuift, doet de voorwand dat dus ook, waardoor bodemketting en kettingaandrijving ontlast worden. Dit VarioFill-totaalsysteem is uniek in de markt. In vergelijking met andere, vergelijkbare opraapwagens zijn de Fendt Tigo XR en Tigo PR ongeveer 1  meter korter, en dus lichter en wendbaarder. Daardoor is hun gewichtsverdeling beter en hun weggedrag optimaal.

Unieke snijkwaliteit

De snijspleet van de rotormessen is met 3,5 mm de kleinste die op de markt is en garandeert een unieke snijkwaliteit, die leidt tot uitstekend voer. Ook het wisselsysteem voor de rotortanden is uniek en daarnaast gepatenteerd. Daarmee kunnen afzonderlijke tanden worden vervangen, zonder dat de hele rotor moet worden vervangen. Dat betekent dat er veel minder werk en kosten mee gemoeid zijn. Modellen van het type D zijn uitgerust met maximaal drie doseerwalsen. Fendt-Tigo-PR

Overweeg je de aanschaf van een opraapwagen en wil je graag advies over welke Fendt Tigo opraapwagen het beste past bij jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op.

naar overzicht opraapwagens