• Hanskamp

  Holland-Utrecht levert en installeert alle producten van Hanskamp. Bij Hanskamp staan praktische innovaties centraal, met oog voor gezonde dieren en een hogere melkopbrengst. Ook biedt Hanskamp slimme oplossingen voor een betere huisvesting.

  Een greep uit de producten:

  Robuust voerstation Feedstation Walk-in

  Het FeedStation krachtvoerstation van Hanskamp past in iedere ligboxenstal en kan op elke voercomputer worden aangesloten. Installatie van het FeedStation gaat snel en gemakkelijk. Slim is het modulaire karakter van het FeedStation. In de stal kunnen eenvoudig meerdere FeedStations aan elkaar worden gekoppeld. Dit kan tegen zeer lage kosten, doordat er voor elk volgend FeedStation maar één zijhek nodig is.

  Hanskamp-Feedstation-Walk-in

  L’Port sluithek – onmisbaar voor ieder voerstation

  Het L’port sluithek is een pneumatisch aangedreven hek dat de ingang van het krachtvoerstation afsluit.  Doordat het voerstation veilig is afgesloten, hebben andere koeien geen kans meer om te stoten. Het  L’port sluithek garandeert dat iedere koe in alle rust haar krachtvoer kan opnemen. Daardoor komt het krachtvoer bij de juiste koe terecht. Dit verbetert de rust in en rondom het krachtvoerstation en voorkomt dat de dieren zich verwonden terwijl zij vechten voor hun plek. Dit komt het comfort van de koe ten goede.

  Hanskamp-L-Port-sluithek

  Spider voersysteem

  Dit voersysteem heet met recht Spider, als een spin in het web houdt hij overzicht over en regelt hij dat (kracht)voer automatisch, nauwkeurig en gedurende de melktijd doseert.

  De Spider is een gebruiksvriendelijke voercomputer.  Bij de ontwikkeling van Spider zijn de modernste softwaretechnieken gebruikt. De SpiderServer zet zijn eigen wifi-netwerk op. Daardoor is Spider eenvoudig aan te sturen vanaf je PC/laptop, smartphone of tablet. Bovendien is de Spider daardoor ook nagenoeg storingsvrij. Snel toegang tot de Spider krijgen en verbinden met de gebruikersomgeving gaat via de app. Op deze manier kun je in de melkput of bij het voerstation eenvoudig het voerproces bekijken of aanpassingen maken aan het voeren. Ook als je niet aanwezig bent kun je het systeem inzien dankzij het eigen wifi-netwerk.

  Hanskamp-Spider-Holland-Utrecht

  Bekijk hier de video van de Hanskamp Spider

  Pipefeeder

  De Pipefeeder automaat van Hanskamp wordt ook wel een anti-mors krachtvoerdosator genoemd en zorgt ervoor dat de brokjes van een kleine hoogte in de voerbak vallen. Zodoende krijgen de koeien een exacte portie krachtvoer, op de gram nauwkeurig. Wanneer de koeien tegen de automaat stoten, komt er dankzij het anti-mors systeem geen extra voer uit. Na iedere voederbeurt draait de vijzel namelijk een stukje terug.

  Het unieke 3-in-1 concept van de PipeFeeder van Hanskamp (dosator, voorraad en valbuis) maakt dat de brokjes van kleine hoogte in de voerbak vallen. De PipeFeeder is hierdoor compact en praktisch geluidstil en stofvrij, doordat het voer onderin gedoseerd wordt en van een lage hoogte valt. Naast compact en praktisch geluidstil, is hij ook nog eens duurzaam, eenvoudig en zeer precies.


  In de robuuste rvs-‘pipe’ van de dosator bevindt zich de voorraad krachtvoer en een ingenieus doseersysteem dat porties van 50 gram nauwkeurig doseert.

  Hanskamp-Pipefeeder

  We denken graag met je mee over het inrichten van de melkstal. Wil je meer weten of advies over de  Hanskamp producten?