gemini-single-box

SAC presenteert haar nieuwe melkrobot

Esther van LeeuwenAlgemeen, Melk & Stal

Met trots presenteert SAC haar nieuwe melkrobot: Gemini powered by SAC. Deze nieuwe generatie melkrobots is ontwikkeld om het dagelijkse werk voor melkveehouders zo efficiƫnt en plezierig mogelijk te maken. De Gemini is volledig in lijn met het streven van SAC naar afstemming op de toekomstige generatie koeien en melkveehouders, met de focus op de koe, de melk en de melker.

De melkrobot is het product van jarenlange ervaring. Innovatieve functies, zoals melken tussen de achterpoten en een 3D-camera om de melkbekers beter en sneller aan te sluiten, zorgen voor kalme, stressvrije koeien. Tijdens de complete procedure voorafgaand aan het melken ligt de focus op optimale speenreiniging, speenstimulatie, voormelken en maximale oxytocineproductie voor een optimale melkstroom. Het open ontwerp van de Gemini powered by SAC geeft de koe vrij zicht waardoor ze niet het gevoel heeft dat ze van de kudde gescheiden is. Bovendien kan de melkveehouder de tochtigheid, het herkauwgedrag, de vreettijden en de activiteiten van de koeien 24 uur per dag in realtime monitoren met Unitrack.

Blijvend onderhoud en ondersteuning voor Futureline Elite

Dit nieuws betekent ook dat SAC stopt met de verkoop van haar melkrobot Futureline Elite. Klanten met een Futureline Elite kunnen echter gewoon op de onderhoudsdiensten en klantenservice blijven vertrouwen.

Wil je meer weten over de Gemini powered bij SAC? Neem dan contact met ons op.