• Pottinger Maaiers

  Alle maaiers bij Pottinger blinken uit door hun uitgekiende contructie waardoor een sterke maaier is ontstaan met een laag eigen gewicht waarna de constructie is afgewerkt met poedercoatinglak die een lange kleurechtheid garandeerd.Pottinger levert zowel achter maaiers als frontmaaiers waarbij aan u de keuze wordt gelaten om te kiezen voor schotel of trommel uitvoering.

  Disk

  Achtermaaiers van de disk serie zijn door V snaren aangedreven schotel maaiers die niet kunnen worden uitgerust met een kneuzermaar uitblinken door eenvoud en de mogelijkheid van een werkbreedte tot 4 meter

  CAT

  Dit zijn de  maaiers voorzien van een middenophanging waardoor de bodemdruk door middel van lange veren wordt ingesteld en zowel links al rechts altijd de zelfde druk garandeert.
  Door een zwenkcilinder kan de maaier hydr 20 graden naar achter worden gezwenkt zodat bij het uitmaaien van greppels of slootkanten het gewas het land wordt opgestuwd en later uithalen dus overbodig wordt.

  Transport

  Deze serie heeft standaard de mogelijkheid om op 3 manieren te worden getransporteerd zonder dat u de trekker uit hoeft te komen. in alle transporthoudingen kan de machine worden aangedreven zodat hierdoor geen bedienfouten kunnen worden gemaakt.
  De foto laat u zien dat hij recht achter de trekker wordt gezwenkt maar in deze positie kan de maaier ook nog vertikaal worden gezet door de hefcilinder waardoor het zwaartepunt direct achter de trekker komt en daardoor het gewicht niet meer ver achter de trekker zit en de vooras genoeg druk overhoud voor veilig wegtransport.

  Kneuzer

  De kneuzer die is uitgevoerd met stalen of kunststof vingers kan in 5 minuten worden uitgebouwd bijvoorbeeld bij stalvoedering of andere toepassingen.

  Maaihoogte

  Ook kan bij alle trommel maaiers (de zogenaamde EURO serie) de maaihoogte traploos en centraal worden ingesteld.

  De (zogenaamde NOVA serie) zijn de schotelmaaiers met de super dunne onderbalk waarbij de schotels zijn voorzien van van snelwissel op de 2 mesjes per maaischotel.

  Trippel maaiers

  Alle hiervoor beschreven uitvoering en typen kunnen kunnen worden geleverd in trippel uitvoering waardoor eem maximale maaibreedte kan worden bereikt van 10 meter in één werkgang. Deze machines kunnen worden uitgevoerd met de z.g. powercontroll bediening waardoor de drie maaiers gaan functioneren als een machine en worden bediend door een druk op de knop voor heffen met de juiste tyming. Ook kan op deze bediening de werkbreedte traploos worden ingesteld wanneer dat nodig is.

  Frontmaaier

  De frontmaaier kan geleverd worden als Euro of Nova cat (trommel of schijvenmaaier) met de Classic of Alpha Motion aankoppeling aan de trekker. Voor ideale omstandigheden voldoet de classic aankoppeling maar wilt u net dat beetje meer in bodem aanpassing dan is de Alpha Motion een absolute aanrader.

  Nooit heeft u een frontmaaier gezien met deze maximale horizontale en vertikale bodemvolging. En op de kopakkers volstaat met deze maaier enkel de hydraulische hefcilinder zonder gebruik van de fronthef om een maximale bodemvrijheid te bereiken.

  Wij kunnen u op deze site niet alle eigenschappen van de Pottinger maaiers laten zien. bent u nieuwesgierig geworden dan zullen onze vertegenwoordigers u alle geheimen graag komen uitleggen in een persoonlijk gesprek