Fendt Tigo MS MR MR Profi

De hoogste voerkwaliteit, een optimale benutting van het laadvermogen en snel lossen. Die wensen vervult de Fendt Tigo MR Profi-combiwagen. De multifunctionele voorwand (als optie) met VarioFill brengt met 6 kuub extra de laadcapaciteit op maar liefst 50 m3 . Voor silage of voor hooi: de laadautomaat met traploos instelbare verdichtingsdruk benut elke m³ en biedt actieve ondersteuning bij het lossen. Fendt-Tigo-MS

Optimale opraapcapaciteit

Bij elk model Fendt Tigo is het rendement van de opraapwagen groter dankzij de ongestuurde pick-up. Met name de met invoervorken uitgeruste Tigo MS heeft een unieke pick-up. De vijf tandbalken en een werkbreedte van 1,80 m realiseren een grote capaciteit. De Fendt Tigo garandeert daardoor optimaal harkwerk en optimale overdracht van het gewas aan het laadaggregaat, ook bij kort, droog gras.

Zode sparen door perfecte bodemaanpassing van de pick-up

Door de exacte geleiding voorkomt de pick-uptastrol dat de tanden van de pick-up in de grond grijpen. Ook bij moeilijke en ongelijkmatige bodemomstandigheden wordt de juiste afstand tot de bodem aangehouden en blijft het product schoon. Dankzij het uitgekiende ontwerp en instelmogelijkheden ondersteunt de tastrol alleen wanneer dat nodig is en loopt niet permanent mee, waardoor de zode wordt ontzien. De verstelbare, zwenkende tastwielen ontlasten de pick-up en beschermen bovendien de zode, ook als op het perceel een scherpe bocht wordt gemaakt.

Behoedzame behandeling van het gewas

De basis van de Fendt Tigo MS wordt gevormd door de curvebaangestuurde invoer En is daardoor uitermate geschikt voor zomerstalvoedering. De niervormige curvebaan garandeert een optimale aansturing van de invoervorken zonder piek belastingen in de aandrijving. De dubbele tanden van de vijf invoervorken trekken zich recht naar achteren terug van het gewas en voorkomen zo dat het gewasmateriaal gekneusd wordt. Dankzij dit ‘gaffeleffect’ wordt het gewasmateriaal los en in lagen, voorzichtig en gelijkmatig naar de laadruimte getransporteerd. Fendt-Tigo-MR-Profi

Overweeg je de aanschaf van een opraapwagen en wil je graag advies over welke Fendt Tigo opraapwagen het beste past bij jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op.

naar overzicht opraapwagens