• Wat is Robotmelken?

  Is het al tijd om te melken?

  Met een conventionele melkstal moet u al uw andere activiteiten om het melken heen plannen. Op deze pagina vindt u meer informatie over de verschillende voordelen van het robotmelken.

  Anders denken

  Uw koeien worden nu twee keer per dag gemolken. De vraag die hierbij gesteld kan worden is of dit optimaal is. Tot nu toe was deze vraag niet zo interessant, omdat het met een conventionele melkstal niet redelijkerwijs mogelijk is om hiervan af te wijken. Met een melkrobot kan uw koe een optimaal aantal keren per dag gemolken worden. Dit heeft als voordelen: betere koegezondheid, een hogere productie en meer rust in de stal.

  Anders werken

  De robotarm neemt het fysieke werk van u over. Hierdoor zult u meer tijd overhouden om uw veestapel te managen. Met het robotmelken krijgt u ook direct meer gegevens om de veestapel te managen. In de uitgebreide software zijn heel duidelijk en snel productiegegevens op te roepen, wat voor u een indicator zal zijn voor voergift en gezondheid.

  Flexibelere werktijden

  Daarnaast bent u niet meer gebonden aan de vaste melktijden twee keer per dag. De controles die u door de dag heen doet zijn op uw tijden flexibel in te plannen. Het systeem doet de rest.

  Een ander sociaal leven

  Deze flexibelere werktijden resulteren in een ander sociaal leven. Als de kinderen ’s avonds wegmoeten en daarom eerder moeten eten, kunt u gewoon mee-eten. En als u zelf afspraken maakt, geeft het ook niet als het een uurtje uitloopt.