• IDC melkplaats controleunit

  Als enige op de markt levert SAC een alles-in-één melkplaats controle unit.

  *NIEUW* Geleidbaarheidmeting op de IDC

  Voor uw bestaande of nieuwe IDC. Geleidbaarheidsmeting in het melkmaal. Als uw IDC gekoppeld wordt aan koeherkenning is tegen een geringe investering de geleidbaarheidsmeting te integreren. Deze wordt op koe niveau vergeleken met eerder melkingen en u krijgt een attentie bij een verhoogde geleidbaarheid. Zo kunt u eventuele probleemgevallen eerder opsporen.

  Functies IDC

  -Quickstart
  -(Knie) Startknop
  -Grote alarmled
  -Pulsator
  -Cascade schakeling
  -Stimulatiefase
  -Pulsatiestop
  -Melkmeter
  -Temperatuur en geleidbaarheidsmeting (optie)
  -Automatische afname
  -Blokkeren van melkvacuum
  -Pulsator in geopende positie bij afname

  Eigenschappen IDC

  Deze controle unit past volledig in het principe van een duidelijke en eenvoudige werkplek waar u zich kunt concentreren op het melkproces.

  De melk stroomt ongehinderd door het apparaat. Hierdoor zal de melkkwaliteit zo optimaal mogelijk blijven.

  De SAC IDC is ontworpen met zo weinig mogelijk bewegende delen. Ook hierdoor is de unit gemakkelijk in onderhoud.

  Het starten van de melking kan op twee manieren, net wat u als gebruiker prettiger vindt. Als u trekt aan het melkstel wordt de Quickstart geactiveerd die bovenin de afnamecylinder is geïntegreerd. Hierdoor laat de cylinder het melkstel zakken en wordt de pulsator gestart en het melkvacuum open gezet.

  Deze zelfde handeling kan worden gestart met de grote knop voorop de IDC. De zogenaamde “knieknop” kan eenvoudig worden ingedrukt met de hand, maar ook met uw heup of knie zodat u uw handen vrij heeft.

  De Pulsator is elektronisch geregeld. Hierdoor is er geen verloop in de pulsatiefunctie. Dat betekend meer continuïteit in het melkprocess en dus een betere koegezondheid en betere melkkwaliteit. Door de cascade schakeling lopen de gekoppelde IDC’s asynchroon wat de stabiliteit van het vacuüm weer ten goede komt. Om het melkprocess beter op gang te laten komen is er een stimulatiefase geïntegreerd in de unit.

  De afname is gebaseerd op de melkstroom. Om deze melkstroom te detecteren, is er gekozen voor een techniek waarbij de melkstroom niet “geknepen” wordt. Dit zal de kwaliteit van de melk dus niet negatief beïnvloeden. Wanneer de melkstroom gestopt is, wordt het melkvacuum afgesloten, de afnamecylinder in werking gezet, en de pulsator gestopt. Hierdoor is er op de melkplek geen vacuum meer nodig.

  De IDC is voorzien van een grote, twee kleurige, alarm-led die u de informatie geeft die nodig is.