• Wat is Robotmelken?

  Melkstal of robotmelken?

  Er komt steeds meer vraag naar robotmelken. Enerzijds vanuit het financiële oogpunt maar anderzijds door de werklastvermindering. Nu bedrijven steeds minder makkelijk aan personeel kunnen komen, is dit een prettige bijkomstigheid. Ook het efficiency oogpunt speelt mee bij de keuze om te gaan robotmelken. Met een conventionele melkstal plan je al je andere activiteiten om het melken heen en met  de melkrobot hoeft dit niet.

  Op deze pagina vind je meer informatie over de verschillende voordelen van het robotmelken.

  Anders denken

  Koeien worden nu twee keer per dag gemolken. De vraag die hierbij gesteld kan worden is of dit optimaal is. Tot nu toe was deze vraag niet zo interessant, omdat het met een conventionele melkstal niet redelijkerwijs mogelijk is om hiervan af te wijken. Met een melkrobot kan de koe een optimaal aantal keren per dag gemolken worden. Dit heeft als voordelen: betere koegezondheid, een hogere productie en meer rust in de stal.

  Anders werken

  De robotarm neemt het fysieke werk van jou en je medewerkers over. Hierdoor zul je meer tijd overhouden om de veestapel te managen. Met het robotmelken krijg je ook direct meer gegevens dit goed te kunnen doen. In de uitgebreide software zijn heel duidelijk en snel productiegegevens op te roepen, wat voor jou een indicator is voor voergift en gezondheid.

  Melkrobot-melkFlexibelere werktijden

  Daarnaast ben je niet meer gebonden aan de vaste melktijden twee keer per dag. De controles die je door de dag heen doet, zijn flexibel in te plannen. Het systeem doet de rest.

  Een ander sociaal leven

  Deze flexibelere werktijden resulteren in een ander sociaal leven. Als de kinderen ’s avonds wegmoeten en daarom eerder moeten eten, kun je gewoon mee-eten. En als je zelf afspraken maakt, geeft het ook niet als het een uurtje uitloopt.

  Wil je meer informatie of advies over robotmelken? Neem dan contact met ons op!