• SAC melkrobot

  Gemini: de automatische melkoplossing van SAC

  De melkrobot Gemini powered by SAC is ontwikkeld om de dagelijkse werkzaamheden zo efficiënt en prettig mogelijk te maken, waarbij de focus ligt op de koe, de melk en de melker. Met de robot melk je goed, snel en volledig automatisch, zodat de koeien optimaal presteren. Je vult je eigen tijd in en hoeft zich geen zorgen te maken over ‘beschikbaar’ personeel. Hierdoor houd je meer tijd over, om je werk- en privéleven naar eigen wens in te delen.

  gemini-single-box

  Jarenlange ervaring

  De melkrobot is ontwikkeld op basis van jarenlange ervaring. De melkrobot beschikt over innovatieve functies die het welzijn van de koe verbeteren:

  • melken tussen de achterpoten (voor kalme koeien)
  • voorzien van een 3D-camera om de melkstellen beter en sneller aan te sluiten

  Uiervoorbereiding op zijn best

  Elke speen wordt individueel voorbereid op het melken in een speciale speenbeker. In dit proces ligt de focus op een optimale reiniging van de spenen, stimulering van de spenen, het voormelken en een maximale oxytocineproductie voor de beste melkafgifte. Nadat de spenen voor behandeld zijn, worden de melkbekers aangesloten en start het melken direct. Het hele proces duurt zo’n 60 tot 90 seconden, zolang de koe een goede oxytocine- en melkafgifte heeft.

  Melken tussen de achterpoten

  Het melkstel wordt net als in een zij-aan-zijmelksysteem tussen de achterpoten aangesloten. De koe is ontspannen, voelt zich op haar gemak en ze wordt niet afgeleid door de bewegende robotarm. De koe kan op die manier goed en volledig worden gemolken, waarna ze haar normale routine snel weer kan  hervatten.

  Contact met de kudde

  Dankzij het open ontwerp van de melkrobot heeft de koe een ongehinderd zicht, wat haar het gevoel geeft dat ze nog bij de rest van de kudde is. Dit effect wordt zelfs nog meer versterkt in een systeem met dubbele boxen, waarin de koeien vrij kunnen staan en toch naast elkaar staan.

  Slimme en flexibele selectie

  Het selectiesysteem biedt bijna oneindig veel mogelijkheden voor handmatige selectie en selectie op basis van koegegevens. In het systeem kunnen meerdere selectiehekken en verschillende gegevenscriteria worden geïntegreerd, zoals tijd, agenda, meldingen, algemene koe-informatie etc.

  Ruime en duidelijke technische ruimte

  De machinekamer van de melkrobot is geheel afgesloten en voorzien van een overdrukventilatiesysteem. In het duidelijke en ruime ontwerp van de technische ruimte zijn alle onderdelen eenvoudig toegankelijk. Het systeem is hygiënisch, geavanceerd en kan eenvoudig via een computer, tablet of smartphone op afstand worden gecontroleerd en beheerd door uzelf of de onderhoudsmonteur. Dankzij het beperkte formaat en unieke positionering van de technische ruimte neemt de melkrobot maar weinig ruimte in beslag neemt in de stal, waarmee wordt voorkomen dat de wegen van de koeien en de veehouder elkaar kruisen. Dit verbetert tevens de koestroom in het algemeen.

  Er valt nog veel meer te vertellen over de Gemini melkrobot. Wil je meer weten? Download hieronder dan de brochure.

  Wil je graag weten wat de Gemini voor jouw bedrijf kan betekenen?