• Holm & Laue Melktaxi 4.0

  Holm-Laue-MelkTaxi

  Wil je comfortabel voeren met de emmer dan is de MelkTaxi het product voor jou. De MelkTaxi van Holm & Laue is bedacht en ontwikkeld om kalveren gemakkelijker en beter te voeren. De MelkTaxi maakt individueel voeren mogelijk door boxherkenning, flexibele voercurves en TS-berekening.

  Geen gesjouw met emmers meer door de MelkTaxi. De taxi van Holm & Laue is geheel RVS uitgevoerd met twee grote wielen voor en twee degelijk zwenkwielen achter voor grote wendbaarheid.  Standaard heeft de MelkTaxi led verlichting zodat het altijd goed zichtbaar is waar je rijdt.

  De taxi is er in 5 modellen en bestemd voor het voeren van 20 tot 80 kalveren.

  Holm en Laue heeft 4 verschillende afmetingen MelkTaxi: 100L,  150L,  260L en naast de “normale” MelkTaxi ook nog een 260L en 400L aanhanger (voor achter shovel/zitmaaier).  De grootste maat gewone MelkTaxi (260 L) heeft een breedte van 76 cm, hiermee past elke MelkTaxi door iedere deur.

  Bedieningsdisplay Holm en Laue MelktaxiOptimale hoeveelheid en optimale temperatuur

  Het voeren van melk of poedermelk is belangrijk voor de opfok van de kalveren. Door de MelkTaxi is de temperatuur altijd hetzelfde en de hoeveelheid ook, tijdens het verwarmen van het water wordt de gehele onderkant verwarmt, tijdens het verwarmen draait het roerwerk met een interval zodat de melk niet aanbrandt. Dit roerwerk zorgt er ook voor dat melkpoeder en water optimaal gemengd wordt. Er zijn maar liefst 9 voorkeur hoeveelheden instelbaar.

  De MelkTaxi heeft een groot display met een eenvoudige bediening en een simpel menu om wijzigingen door te voeren. Dit is zodat jong en oud hem goed kan bedienen.

  De ergonomische doseerarm zorgt er voor dat de verzorger geen rare beweging moet maken om de emmers te vullen. Door de speciale terugslag klep aan het eind van de doseerarm wordt het druppelen van melk voorkomen.

  Als optie is het ook mogelijk om de hoeveelheid water en poeder af te laten wegen door de machine.

  Schoonmaken MelktaxiSchoonmaken van de MelkTaxi

  Schoonmaken van de MelkTaxi is een belangrijke taak om de kwaliteit van de melk op poedermelk hoog te houden. De MelkTaxi van Holm & Laue heeft een deksel die geheel open kan, hierdoor kan je overal goed bij zonder een moeilijke beweging te maken. Door de doseerarm in spoelstand te zetten kan het reinigingsprogramma de rest doen. Even naspoelen met koud water en de Melktaxi is weer te gebruiken voor een volgende keer.

  Melktaxi met pasteurPasteuriseren van rauwe melk met de MelkTaxi

  Alle MelkTaxi van Holm & Laue kunnen uitgevoerd worden met een pasteur. De MelkTaxi wordt dan uitgevoerd met een dubbele wand met aansluiting voor koud water.  De bestaande opwarmplaat verwarmt de melk tot 65 °C en houdt dit 35 minuten vast. Hierdoor zijn de slechte bacteriën gedood. Na de 35 minuten koelt de taxi zichzelf af naar elk gewenste temperatuur. In de taxi zit een waterklep die de toevoer van koud water regelt. Hier hoeft u als gebruiker dus zelf niets aan te doen. Vervolgens gaat u met de gepasteuriseerde melk naar de kalveren en word deze op de juiste temperatuur gevoerd.

  Melktaxi met emmerbeugelExtra opties

  • Rij ondersteuning dmv elektromotor
  • Draadloze afstandsbediening op doseerarm
  • Automatische weging water / poeder hoeveelheid
  • Transponder ID voor automatische voercurve
  • Rek voorop voor biest melk
  • Kannen om biest warm te houden.
  • Drench voor melkkoeien

   

  Bekijk hieronder een video van de Melktaxi 4.0