• Meerwaarde – De Bergense Melk Salon

  Onder de klanten van Holland-Utrecht zien we de laatste jaren een groeiende verscheidenheid aan neven-takken op de boerderij. Het is prachtig om te zien hoe deze zich ontwikkelen en (soms) voor een significant deel gaan bijdragen aan de inkomsten van de ondernemer. Trots zijn op je onderneming en op de producten die je produceert geeft meerwaarde. In deze serie vertellen een aantal van onze klanten hun verhaal over de meerwaarde die ze aan hun producten geven. Tweede in deze serie is de Familie Kenter uit Bergen.

  BERGENSE MELKSALON

  Vlak buiten Bergen in Noord Holland en bijna in de schaduw van de Schoorlse duinen ligt de boerderij van de familie Kenter. Terwijl vader Kenter het boerderijgedeelte met de 90 melkkoeien runt zijn moeder Alien en dochter Mieke een tweede onderneming gestart. Het begon ongeveer een jaar geleden met de installatie van een door Holland Utrecht geleverde ‘Melktap’, waar lokale mensen en toeristen een litertje melk uit kunnen halen. Duurzaam, in glazen statiegeld flessen. Inmiddels een jaartje verder is het scala aan producten al aardig uitgebreid. Het begon met melk, inmiddels is ook yoghurt, vla, karnemelk en boter toegevoegd. Yoghurt puur en met meerdere smaakjes. Het duo is geïnspireerd door boerderijwinkels, volgt opleidingen en heeft grote plannen.

  Dochter Mieke is nu nog muziekdocent aan een scholengemeenschap, maar Alien en zij hebben veel plezier in hun bedrijfje. “mensen waarderen het echt en ook het contact met de mensen is heel leuk”. Wel kijken ze reikhalzend uit naar een lokaal waar het allemaal op iets grotere schaal kan en waar ook een flessenwasmachine in past. Dat gaat dit jaar komen.  Mieke hoopt er op termijn haar beroep van te gaan maken. Het enige product dat ze wel verkopen, maar niet zelf maken, is Beemsterkaas. Hoewel, de melk die ze niet zelf verwerken gaat, naar de fabriek die er die kaas van maakt. Een beetje een eigen product dus nog. Tijdens het maken van de foto’s kwamen er drie klanten langs, op de fiets. Die het contact met Alien en Mieke zeer zeiden te waarderen. Zij kwamen flessen inleveren en weer nieuwe voorraad halen en doen dat wekelijks.

  Hoe komt een bedrijf uit Bergen in Noord Holland bij een bedrijf in landbouwmechanisatie in Montfoort uit? Dat is begonnen in 2012, toen de familie op zoek was naar melkrobots. Zij voelden er niet zoveel voor om die bij een heel groot bedrijf aan te schaffen omdat je dan, als er een probleem is, niet zeker weet of het wel snel kan worden opgelost. De keus voor Holland Utrecht viel via een zoektocht op internet uit omdat het een familiebedrijf is.  Dat heeft nu eenmaal korte lijnen en je hebt een veel directer contact. Dat een monteur van melkrobots van Holland Utrecht in de buurt woont is vanzelfsprekend ook mooi meegenomen.

  Kijk voor meer informatie op:
  debergensemelksalon.business.site/ of op de facebook pagina:
  www.facebook.com/debergensemelksalon/

  Kijk voor meer informatie over onze melktaps op: www.brunimat.nl